Choklad muffins med Daim
Ingredienser:
2 ägg
• 50 g margarin
• 2 1/2 dl vetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 1/2 dl socker
• 1/2 dl standardmjölk
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 msk kakao
• ca 75 g Hackad Marabous Daim choklad (eller valfri smak)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ 10-12 muffinsformar på en plåt.
2. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsatser i en liten skål.
4. Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen. (Ta lite i taget, vände ner det.)
6. Rör ner det smälta margarinet.
7. Rör ner mjölken i äggsmeten.
8. Häll upp smeten i formarna. Fyll dem ungefär 2/3.
9. Ställ plåten mitt i ugnen. Grädda ca 10 min.
10. Lägg muffinsen på ett bakgaller för att svalna med bakduk över.

Trackback